Nincs benne sem élesztő, sem sütőpor, és semmilyen kemikália.  Mégis szinte párna-puhaságú a tészta.

Pehelykönnyű almatorta

Hozzávalók:
5 tojás,
25dkg cukor,
25dkg margarin,
25 dkg liszt,
csipet só,
fahéj,
fél citrom héja,
2 alma

Elkészítés:
A tojásférjét verjük fel kemény habbá. Az almát tisztítsuk meg, és kockázzuk fel.

A cukrot a margarinnal keverjük habosra, majd egyesével hozzáadjuk a tojás sárgákat is. Tegyük bele a fűszereket, majd kanalanként adagoljuk hozzá a lisztet. Legvégül tegyük bele a kockára vágott almát, majd óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett tortaformában 160 fokon 45 percig süssük..

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: A világ legszebb kórháza

Macskaőrség: A legjobbkor elkapott macskás pillanatok

Napi videó: Így gyorsul a villany Tesla

Toochee-fotó: Lehet ezt szépen is csinálni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...