Újhagyma és kucsmagomba: a tavasz két első finomsága. Ez bearanyoz bármilyen fogást. Már márciusban megjelennek a piacokon, a hagymát érdemes az őstermelőknél, a gombát  a gombaszedőknél keresni, mert akkor azok hajnalban még a földben voltak. Friss, ropogós és zamatos. Csak dobjuk egy kis hús mellé, és kész is a pompás ebéd.

Tavaszi csirkefalatok

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell-filé
30 dkg kucsmagomba
10 dkg húsos füstölt-szalonna
1 csomag újhagyma
ha szükséges kevés zsiradék

bors

Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A kucsmagombáról levágjuk a földes részeket, tésztaszűrőben folyó víz alatt megmossuk és feldaraboljuk. Az úljagymát a zöldjével együtt két centis darabokra vágjuk.
A szalonnát zsírjára sütjük, ha keveset enged, pótoljuk, Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és kifehéredésig sütjük. Rádobjuk a gombát és az újhagymát, összekeverjük, és fedő alatt puhára pároljuk.

Ha megpuhult, pár percig fedő nélkül pirítjuk.  

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Rejtélyes rajzolat a sivatagban

Napi videó:   Átverés a buszmegállóban

Napi fotó:  A buddha békéje

Macskaőrség:   Vicces macskák 2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...