Egyre hosszabbak az esték, már nincs különösebb arra, hogy kimenjünk a kertbe.  A többlet időt felhasználhatjuk arra, hogy kicsit munkaigényesebb édességeket csináljunk. Egy ropogós grillázs, isteni téli őszi-téli csemege, és ha addig el tudjuk dugni, akkor még a karácsonyi mézeskalács ház tetejére is jó lesz cserépnek.

Szezámmagos grillázs szelet

Hozzávalók:
20 dkg kristálycukor
1-2 dkg vaj
4 evőkanál víz
10 dkg szezámmag

Elkészítés:
A cukrot, a vajat és a vizet addig melegítjük, míg karamellizálódik, (vigyázni kell nehogy túl sötét legyen, mert megkeseredik) lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a magokat. Egy olajozott vágódeszkára öntjük, késsel vékonyra elsimítjuk és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, ízlés szerinti darabokra vágjuk/tördeljük. Ha szép szabályosra szeretnénk felszelni, akkor langyosan, a már vágható állapotában vágjuk fel éles késsel.

Változatosan lehet durvára darált diót, mandulát, hántolt napraforgót, esetleg földimogyorót is bele tenni. 

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Amikor tényleg csak egy nap az élet

Napi videó:   Kamerát lopott a mókus

Napi fotó: Aszfaltrajz

Macskaőrség: Macskák, kutyák, papagájok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...