Ahogy a nóta mondja, „Erdő szélén nem jó lakni, mert sok fát kell hasogatni.” Viszont található ott sok minden: erdei gombák, csipkebogyó, stb. Ez adta az ötletet egy finom ételhez. Készülhet tetszőleges húsból: csirkéből pulykából, sertésből, akár nyúlból is. Bár talán vadból volna a legjobb: esetleg őz, vagy vaddisznó. Nekem most csak pulyka volt itthon.

Pulyka Erdő széle módra

Hozzávalók:
60 dkg pulyka medallion
25 dkg erdei gomba (de lehet csiperkéből is)
1 nagy fej hagyma
10 dkg húsos szalonna
2 dl fehér bor
2 evőkanál  csipkebogyó lekvár
2dl tejszín

liszt

Elkészítés:
A szalonnát üvegesre pirítom. A kis szeletekre vágott húst megsózom, lisztben megforgatom, és a zsiradékon mindkét oldalán megpirítom. A húst kiveszem, és a hagymát dobom a zsiradékra, és üvegesre párolom. Rádobom a gombát, kicsit átforgattam a hússal. Egy kicsit összepirítom. Elkeverem benne a lekvárt és a bort, visszarakom a húst, összeforgatom, és fedő alatt puhára párolom. Felöntöm a tejszínnel, óvatosan átkeverem. Ha szükséges, megsózom. Összeforralom. Galuskával tálalom.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Űrhajós 1102-ben

Napi videó:   Hihetetlen fékrendszer

Napi fotó:  Arachnofóbia - Pókiszony

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...