Esti hógolyózás után hirtelen kellett valami jó meleg vacsora, ami átmelegít. Az egyik olaszos kedvencemet ütöttem össze. Gyors, finom, és jó meleg.

 

Paradicsomos-sonkás bab

Hozzávalók:
20 dkg füstölt sonka
Kb. 10 cm póréhagyma
2 doboz (400/240gr) paradicsomos bab konzerv
1 doboz sűrített paradicsom (csak ha nem paradicsomos a bab)
1 doboz kukorica
3 gerezd fokhagyma
kevés zsiradék
oreganó
csili-paprika

Elkészítés:

A zsiradékban megpirítom a felkarikázott fokhagymát. Rádobom a felcsíkozott sonkát, megszórom oregánóval, és megsütöm. Majd rádobom  a felkarikázott hagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, ráborítom a babot és a kukoricát. Ha nem paradicsomos a bab, akkor a sűrített paradicsomot kis vízzel elkeverem és ráöntöm. összeforralom, ízlés szerint  sózom, és őrölt csilipaprikát szórok rá.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Csigalépcső a fellegekbe

Napi videó:   Bázisugrók az Ikertoronyból

Napi fotó:  Varázslatos utca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...