Az a recept tulajdonképpen egy gazdag köret, de önálló fogásként,  egytálételnek is kitűnő. Színes, látványos, és mindemellett nagyon finom. Ráadásul gyorsan elkészül.

Mexikói színes köret:

Hozzávalók:
mexikói páckeverék
étolaj
2 lilahagyma,
1 doboz kukorica,
1 piros kaliforniai paprika,
3-4 szem héjában főtt krumpli

Elkészítés:
Kevés olajban elkeverünk ízlés szerinti mennyiségű páckeveréket, majd ebben a szálasra vágott lilahagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, a lecsöpögtetett kukoricát. Átforgatjuk, felforrósítjuk, majd a végén belekerül a kockázott krumpli is. Néhány óvatos forgatás, és már tálalható is.

Külön előnye, hogy felhasználható hozzá a grillezés után megmaradt pácolaj, így az sem kerül a szemétbe. Érdekes módon mindig annyi pácolaj marad, ami egy sütéshez önmagában kevés, de hűtőben egy lezárt dobozban hosszú ideig eltartható.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee: Város jégbe fagyva

Macskaőrség: Lusta macska iszik

Napi videó: Új sport: szinkronúszás az égen

Toochee-fotó: Egy filctoll és egy kis szabadidő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...