Újra itt a medvehagyma szezon, és bár alaposan túl van lihegve a téma, szinte már hisztérikus magasságokba csap a medvehagyma imádat,  csupán emiatt nem érdemes mellőzni ezt a finom csemegét.

Ez a recept szintén rendkívül egyszerű, gyorsan elkészíthető reggelire vagy vacsorára, nem bonyolultabb, mint egy rántotta elkészítése. És ami a legfontosabb, nyersen van benne a levél, semmit sem vesztett el tavaszi zsengeségéből, finom ízéből.

Medvehagymás tojásrolád

Hozzávalók:
2 tojás
0,5dl tej
5 dkg cheddar sajt
kevés liszt
csipet só
3 nagyobb levél medvehagyma
diónyi vaj

Elkészítés:
A tojást habosra keverem a tejjel és a sóval, és annyi lisztet adagolok hozzá, hogy a palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb legyen. Egy nagy serpenyőben megolvasztom a vajat, ráöntöm a keveréket, és elterítem, mint a palacsinta-tésztát. Kis lángon sütöm. Amikor már elválik a serpenyőtől, és nagyjából megszilárdult (a teteje még enyhén folyós-remegős), rászóróm a reszelt sajtot. 

Addig sütöm, míg az alja szép világosbarna lesz. Kicsúsztatom egy tányérra, rászórom a csíkokra vágott medvehagymát.

Feltekerem, és tetszés szerint darabolom.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Toochee blog:   Sose csókolj meg egy teknőst!

Napi videó:   Csupa majdnem baleset

Napi fotó:  Ezt a túrát ki nem hagynám

Macskaőrség:   Tigris, mint házimacska