Nagy rajongója vagyok a pástétomoknak, kicsit úgy vagyok vele mint Gombóc Arthúr a csokoládéval: lehet húspástétom, májpástétom, darabos pástétom, pépes pástétom, fűszeres pástétom, főtt pástétom, sült pástétom…

Pénteken a piacon járva szép pulykacombokat láttam, és rögtön beugrott a pástétom ötlete. A combokból egy jó leves készült, és a levesben főtt húsból pástétom.

 

Gombás pulykapástétom

Hozzávalók:
60 dkg főtt pulykahús
25 dkg barna csiperke
1 csomag zöldhagyma
2 tojás

bors
kevés zsiradék

Elkészítés:
A gombát megmosom felszeletelem, kevés zsiradékon a hagymával együtt megpirítom. A főtt húst kicsontozom, a bőrt, inakat, hártyákat eltávolítom, és felkockázom. A húst sózom borsozom, ráütöm a két tojást. Összekeverem, és keverés közben háromszor-négyszer átpréselem az ujjaim között, hogy a hús egy része szálaira morzsolódjon. Belekeverem a kihűlt gombát.

Egy sütőformát kizsírozok, a keveréket beletöltöm, és alaposan belenyomkodom. Alufóliával lefedem és 180 fokon egy órát sütöm.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Az orosz elnöki különgép

Napi videó:   Csaknem kényszerleszállás

Napi fotó:  Faház a fán

Macskaőrség:   Japán rágógumireklám macskával

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...