Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szilvalekváros tepertős

Amikor először hallottam róla furcsa ötletnek tűnt, de amikor megkóstoltam minden ellenérzésem elszállt. Nagyon jól működik együtt a tepertő és a szilvalekvár. Nem is különbözik olyan sokban például a klasszikus hájas süteménytől, ahol a szilvalekvár mellett a sertésháj a legfontosabb szereplő.

recept tészta sütemény szilvalekvár tepertő

Szilvalekváros tepertős

Tovább


Mézes-almás pite

Ez egy amerikai stílusú recept, amely egyszerű és viszonylag gyorsan elkészíthető. A cukor helyettesítése miatt nem csak egészségesebb, de egy kis pikáns mézes aromát is kap.

recept sütemény pite amerikai puding almás alma méz fahéj

Mézes-almás pite

Tovább


Narancsos túrótorta sütés nélkül

Egy sütés nélkül elkészíthető torta. Összességében nem túl bonyolult, bár sokat kell hűteni, de csak kevés a munka vele. Könnyű, hideg és istenien finom édesség.recept édesség torta sütés nélkül túró narancs keksz gyümölcs zselatin

Narancsos túrótorta sütés nélkül

Tovább


Kakukkfüves-almás sütőtökpüré

Egy különleges köret, akár ünnepre. Egyszerre édes és fűszeres, sült húsok ideális kísérője. Ízlés szerint lehet krumplipüré-szerűen sűrű, hogy a tányérra rakjuk, vagy szinte mártásként sűrűn folyós, hogy meglocsoljuk vele a húst.recept melegétel főétel köret sütőtök kakukkfű

Kakukkfüves-almás sütőtökpüré

Tovább


Almás-diós-csokis sütemény

Élvezet kimaxolva: dió a tésztában, fűszeres alma a töltelék, és mindez megkoronázva egy csokimázzal. Mi kell még?recept tészta sütemény alma dió csoki

Almás-diós-csokis sütemény

Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
1 dl tej
20 dkg finomliszt
6 dkg darált dió
1 dl olaj
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
1 kg savanykás alma
cukor
fahéj

Tortamáz:
15 dkg vaj
1 evőkanál tej
15 dkg cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük. A tojás sárgáját a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a diót, az olajat, a sütőport, majd a tojások felvert habját. Kikent (28cm átmérőjű) tortaformában, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Az almát megtisztítjuk lereszeljük, fahéjjal ízesítjük, és megpároljuk. Ízlés szerint édesítjük.  Hagyjuk kihűlni.

Vágjuk félbe a tortalapot, és egyenletesen terítsük rá a párolt almát. Majd fektessük rá a felső felét.

A vajat kis edényben lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és belekeverünk a kakaót (a kakaót vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz). A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére, így 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki réteg.

recept tészta sütemény alma dió csoki

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.