Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csirkés-rizottó

Az egyik kedvenc ételem a rizottó, gyakran akkor kerül elő, amikor úgy kell valami finomság, hogy nem kell sokat vele foglalkozni. Elkészíteni könnyű, nem költséges, és cserébe isteni ízeket kapunk. főétel melegétel rizottó cssirke gomba répa paprika zöldbab

Csirkés-rizottó

Tovább


Batátás répa krémleves

Egyre népszerűbb már nálunk is a batáta vagy édesburgonya, most már szinte folyamatosan kapható. Mi is egyre többet kísérletezünk vele a konyhában. Hétvégén egy krémlevest terveztünk főzni belőle, de kiderült csupán egy fél kiló van itthon. A kényszer hozta meg az ihletet ehhez a kombinált leveshez, de egy isteni recept született.recept főétel leves batáta édesburgonya répa

Batátás répa krémleves

Tovább


Füstös saláta

Ennél kevés egyszerűbb saláta létezik, mégis egészen elképesztő íze van. Amikor először hozott nekem egy barátom, egészen elvarázsolt az íze. Az édessége, füstössége a fokhagymával olyan csodás harmóniában egyesül, hogy szinte lehetetlen abbahagyni. Egyszerűsége ellenére azóta töretlen nálunk a népszerűsége, nem is érdemes dupla mennyiségnél kevesebbet csinálni.

recept saláta répa füstölt sajt fokhagyma

Füstös saláta

Tovább


Diós-áfonyás répatorta

Sokan még reflexből elutasítják a répatortát, azon a címen, hogy a répa levesbe való. Pedig a süteményben nem is érződik a répa íze, ellenben édesíti, lágyabbá és egészségesebbé tesz a süteményt. Nem mellesleg isteni finom. Én most ezt a változatot raktam össze.

recept édesség répa torta áfonya dió

Diós-áfonyás répatorta

Tovább


Gazdag répatorta

Napjainkban is, amíg a gyerekek arca felderül, a férfiak gyakran furcsán megrázzák a fejüket a répatorta szó hallatán.  Pedig a répa a tökéletes titkos összetevő: nem érződik az íze, édesíti, lágyabbá és egészségesebbé tesz a süteményt. Egy tökéletes piskótát kapunk, amit nem csak krémmel kenhetünk meg, de további hozzávalókkal magát a tésztát tesszük izgalmassá. Az olajos magvak és az aszalványok tökéletes kiegészítői. Ebbe most került mogyoró, dió aszalt áfonya és mazsola is. A finom csoki máz csak fokozza az élményt. Keveset fogyasztva belőle diéta esetén is engedhetünk az édes csábításnak.

Gazdag répatorta

 

Hozzávalók:
40 dkg sárgarépa
25 dkg liszt
20 dkg cukor
15 dkg vaj
5 dkg dió
5 dkg mogyoró
5 dkg vörös áfonya
5 dkg arany mazsola
4 tojás
1 dl olaj
1 mk só
1 tk őrölt fahéj
1mk szódabikarbóna
1 evőkanál sütőpor

A mázhoz:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej

Elkészítés:

A diót, a mogyorót és az áfonyát durvára vágjuk, a répát kislyukú reszelőn lereszeljük.

A cukrot habosra keverjük a vajjal. Folyamatos kavaráss mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Adjuk hozzá az olajat, majd jöhetnek bele a magok és az aszalványok is.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát. Ezt is keverjük hozzá a masszához.

Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát, simítsuk elegyenletesen.

180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel süssük körülbelül 40-45 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült. Ha elkészült, borítsuk ki egy rácsra vagy tálcára, és hagyjuk kihűlni.

Készítsük el a mázat.  A vajat kis edényben, kis lángon felolvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Lassan felforraljuk, és ha a cukor teljesen elolvadt, levesszük a tűzről. Ekkor hozzáadjuk a kakaót. Hogy ne legyen csomós, érdemes egy kis szűrőn át beleszórni. Alaposan dolgozzuk el, hogy ne legyenek benne csomók. Amíg még meleg, öntsük a süti tetejére, és simítsuk el.

Ha megszilárdult, kockázzuk fel. Átlósan a kocka felét takarjuk le egy papírral, a másik felét szórjuk meg porcukorral. A sötét felét díszítsük egy fél dióval.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.