Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gasztro fotónovella - Paradicsomos párolt marha

Ezzel az isteni étekkel az egyik barátom lepett meg, és rögtön el is kértem a receptjét. Egyúttal az abszolút kezdőknek is szeretnék segíteni a konyhában, ezért lépésenként, fotóval illusztrálva mutatom be az elkészítését. A gasztro fotónovella első fejezete a paradicsomos párolt marha.


Tovább


Paradicsomos gombás halleluja

Kisfiam vasárnapra lett túl egy háromnapos betegségen. Este közölte velem, hogy farkaséhes, és csináljak neki valami finomat. Együtt készítettük el ezt a rögtönzött ételt. Elkészült a vacsora, fiam megkóstolta, és csak annyit mondott: „Nem tudom, hogy mi ez, csak annyit mondok: ez halleluja!” Így lett meg az étel neve is.

 

Paradicsomos gombás halleluja

Hozzávalók:
0,5 kg leveles tészta
0,5 kg gomba
5 dkg húsos szalonna
2 gerezd fokhagyma

bors
ketchup
15 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés:
A húsos szalonnát apróra kockázom, zsírjára sütöm. Rádobom az összetört fokhagymát, az apróra vágott gombát. Sózom borsozom, és megpárolom.

A tésztát kinyújtom, és kb. 6x20 centiméteres téglalapokat vágok belőle. A széleit felhajtom, és kis csónakokat csinálok belőle.

Egymás mellé rakom egy sütőlapra

Aljába egy kis ketchupot nyomok.

Ráhalmozom a dinsztelt gombát.

 

Megszórom reszelt sajttal.

180 fokon világos barnára sütöm. Azonnal tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Álom barlanglakás

Napi videó:   Amikor apa csinálja a copfot

Napi fotó:  Mint a mesében

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Paradicsomos-sonkás bab

Esti hógolyózás után hirtelen kellett valami jó meleg vacsora, ami átmelegít. Az egyik olaszos kedvencemet ütöttem össze. Gyors, finom, és jó meleg.

 

Paradicsomos-sonkás bab

Hozzávalók:
20 dkg füstölt sonka
Kb. 10 cm póréhagyma
2 doboz (400/240gr) paradicsomos bab konzerv
1 doboz sűrített paradicsom (csak ha nem paradicsomos a bab)
1 doboz kukorica
3 gerezd fokhagyma
kevés zsiradék
oreganó
csili-paprika

Elkészítés:

A zsiradékban megpirítom a felkarikázott fokhagymát. Rádobom a felcsíkozott sonkát, megszórom oregánóval, és megsütöm. Majd rádobom  a felkarikázott hagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, ráborítom a babot és a kukoricát. Ha nem paradicsomos a bab, akkor a sűrített paradicsomot kis vízzel elkeverem és ráöntöm. összeforralom, ízlés szerint  sózom, és őrölt csilipaprikát szórok rá.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Csigalépcső a fellegekbe

Napi videó:   Bázisugrók az Ikertoronyból

Napi fotó:  Varázslatos utca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.