Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kókuszolaj készítés

Kókuszpucolástól a sült csirkéig: így készül a kókuszolaj egy ázsiai faluban.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)videó kókusz olaj készítés

videó kókusz olaj készítés

Tovább


Görög sonkás tojássaláta

Egy gyorsan elkészíthető, egyszerű saláta, kellemesen hűsítő ebben a melegben. Bár kissé nehéz, ezért az isteni ízért megéri.recept saláta görög sonka tojás hagyma olajbogyó

Görög sonkás tojássaláta

Hozzávalók:
7 tojás
30 dkg sült sonka
1 közepes fej hagyma

fehérbors
kapor
15 dkg görög joghurt
20 dkg majonéz
fekete olajbogyó

Elkészítés:
A tojást keményre főzöm, karikákra vágom, a karikákat felcsíkozom. A sült sonkát felkockázom. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Az olajbogyót felkarikázzuk.

A joghurtot elkeverjük a majonézzel, sózzuk, borsozzuk,  kaprot vágunk bele. Alaposan összedolgozzuk. hozzáadjuk a hagymát, olajbogyót, a tojást, a sonkát, és óvatosan összeforgatjuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  

Napi videó:  

Napi fotó: 

Macskaőrség:  

Tovább


Medvehagyma tárolása

Sajnos a medvehagyma-szezon túlságosan rövid. A tavasz elején felbukkan és 4-6 hét után már nem lehet kapni. Akik tudják, hol kell az erdőben keresni, azok még kitolhatják a búcsú idejét. Épp ezért érdemes időben gondoskodni a tárolásáról.

A medvehagymát érdemes minél frissebben felhasználni, de egy zárt nejlonzacskóban vagy dobozban jó esetben egy hétig is eláll. Ennél hosszabb idejű tároláshoz azonban már tartótani kell. Erre két nagyon egyszerű módszert tudok ajánlani. Azonban bárhogy is tartósítjuk, Először mindenképpen ki kell válogatni, a sérült vagy rossz részeket eltávolítani, alaposan megmosni és megszárítani.

Tovább


Kecskesajttal töltött paprika olajban

Hétvégén a piacon jártam, amikor megláttam ezeket a gyönyörű, pici, piros paprikákat. Rögtön döntöttem, hogy ezzel fogom elkészíteni a párom egyik kedvencét. Eredetileg olasz előétel, de ma már hidegtálak rendszeres vendége.

Kecskesajttal töltött paprika olajban

Tovább


Corn dog

Amíg a hot dog a hamburgerrel együtt karriert futott be nálunk is, a corn dog nem lett igazán népszerű. Valószínűleg azért, mert problémásabb elkészíteni, mint a hot dogot, ezért az árusok inkább hanyagolták. Csak néhány helyen lehet kapni, pedig igazán finom csemege.

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.