Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyszerű és nagyon gyors fehér kenyér

Előfordul, hogy későn vesszük észre, hogy elfogyott, vagy nem elég a kenyér. Gyorsan kellene még, de egy normál kenyérsütésre nincs idő. Ez a recept a kezdéstől számítva akár két óra alatt elkészül. Természetesen nem lesz olyan jó, mintha normálisan készítenénk. Nem lesz olyan fényes, nem lesz olyan vastag a héja, nem lesz olyan kiforrott az íze. De a cél most a gyorsaság. És még mindig jobb, mint a bolti.

Tovább


A legegyszerűbb kenyér - az alapvető fortélyok

Ha ezt a kenyeret megtanulod jól sütni, a többivel sem lesz gondod.

Amikor a kezdők megpróbálkoznak a kenyérsütéssel, sokan azzal rontják el, hogy mindjárt valamilyen bonyolultabb, kevert lisztes, több magvas, öreg tésztás, félnapig kelesztett csodával próbálkoznak. Az atléták sem a stadionban születnek, ők is először megtanulnak járni. Ez a helyzet a kenyérsütéssel is. Először sajátítsuk el a legegyszerűbb kenyér készítését, ha ez már megy, akkor próbálkozzunk bonyolultabb receptekkel.

Az alapkenyér receptje évszázadok óta ugyanaz. Nem kell hozzá más, mint liszt, víz só, és élesztő. Nem kell túlmisztifikálni a dolgot, a kenyér valójában önmagát csinálja meg, Nekünk csak az alapanyagokat kell megfelelően összerakni.

Tovább


Zseniálisan egyszerű keksz

Kekszet a világon a legegyszerűbb dolog sütni, mégis a boltban vesszük meg a gyakran kétes minőségű rágcsálni valót. Pedig ugyanannyi pénzért többet és jobbat tudsz te is csinálni. Csak el kell szánnod magad. Ez a recept a család egyik kedvence.

 

 Egyszerű keksz

(60-80 nagyobb darab lesz belőle, attól függ mennyit esznek meg a fiúk nyersen a tésztából)

Hozzávalók:
500g liszt
200g margarin
250g cukor
2 egész tojás
1 sütőpor (20g)
1 vaníliás cukor (20g)

Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd hozzákeverem a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojást. Ha nem áll össze, icipici tejet öntök hozzá, ne sokat, mert ragadni fog a tészta. Közepes keménységű tésztát kell kapnunk.

A tésztát kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval, vagy más teszőleges formával kivágjuk. Teflonos sütőlapon, sütőpapíron, (vagy kivajazott, lisztezett tepsiben,), előmelegített sütőben, 160fokon, kb. 15-20 perc alatt kisütjük.

Sütés után még teljesen puha, de mire kihűl, kikeményedik. Jól záródó fémdobozban sokáig frissen marad. De erre sok esélye nincs.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Hong Kong függőleges nyomortelepei

Napi videó:   Ha a hold helyén bolygó lenne

Napi fotó:  Találkozás a víz alatt

Macskaőrség:   Macskapalota

  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.