Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Brandy-pipa

Bár manapság nem annyira divatos a konyak és a brandy, még mindig sokan szívesen szopogatják szertartásosan. Nekik készült ez a különleges pohár. A brandy-pipa (Brandy Pipe) vékony szopókájában gyorsabban felmelegszik az ital. A hosszú és vékony nyaka a szívás alatt elősegíti az illatok és aromák felszabadulását.

A pohár díszdobozban 11 fontért rendelhető meg az interneten.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Autóval lógva a korláton

Napi videó:   Ne higgy a szemednek: Repülőgép-hordozó fedélzetén

Napi fotó:  A búvárfotós és a bálna

(via drinkstuff)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kétperces kupac

A hétvége az utolsó kerti takarítás jegyében, a tíz hatalmas mogyoróbokor hetekre ad munkát ősszel is. Nem volt túl sok időm a vasárnapi ebédre, és az ukáz csak annyi volt: van egy adag csirkemell a hűtőben, csinálj belőle valamit. Így született meg a

 

Kétperces kupac

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
20 dkg husos szalonna
20 dkg füstölt kolbász
2 fej hagyma
60 dkg krumpli

Előkészületek:
-  a csirkemellet felcsíkozni, besózni
-  a szalonnát felkockázni
-  a kolbászt felkarikázni
-  a hagymát megpucolni és nyolcba vágni
-  a krumplit megpucolom felkockázom

Elkészítés:
A szalonnát zsírjára sütöm, majd rádobom a krumplit, lefedem, mintha újkrumplit párolnék, de épp csak üvegesre, leveszem a fedőt. Ettől a pillanattól időnként nagyon óvatosan forgatom, hogy le ne kapjon. Innen jön a kétperces  trükk.

Két perc után rádobom a húst.
Két perc után rádobom a kolbászt.
Két perc után rádobom a hagymát.
Két perc múlva kész az étel.

 

A lényeg, hogy az ízek ne érjenek össze, minden összetevő tartsa meg a saját karakterét, csak minimálisan befolyásolják egymást.

 

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   12 emeletes faház Alaszkában

Napi videó:   Fürdő baba és a tacskó

Napi fotó:  Ilyet már láttál? A használt injekcióstű hegye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A legnagyobb gumicukor-kukac

Nagyon sokan szeretik a gumicukrot, legyen az maci, szalag, vagy éppen kukac formájú.  Ha nem éred be egy normál zacskóval, próbálkozz a világ legnagyobb gumicukor-kukacával. Hossza hatvanhat centiméter, kerülete 13 centiméter, a súlya csaknem másfél kiló.

 

Minden darab kézzel készül. A két vége eltérő ízű, 19 különböző ízkombinációban kapható, pl. zöld alma/meggy; citrom/narancs; ananász/meggy.

 

Gluténmentes, azért 4000 kalória van benne. Nem fogod megenni egy ültő helyedben, de ne aggódj, egy évig megőrzi a minőségét.

Az interneten megrendelhető 28 dollárért.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A világ legkeskenyebb háza

Napi videó:   Leggyorsabb zenekar

Napi fotó:  A kínai parlamentben

(via geekalerts)

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Piedone jön vendégségbe

Egy megunhatatlan klasszikus, tipikusan "gyorsan összedobok valamit" kategória. Én így csinálom.

Recept főétel egytálétel hagymás bab

Hagymás bab

Hozzávalók:
20 dkg kolozsvári szallona
3 közepes fej hagyma
2 doboz (400/240gr) vörös kidney bab konzerv
csilipaprika

Elkészítési idő: 15 perc

Elkészítés:
Ennél egyszerűbb sem lehet. A szalonnát kockákra vágom, és üvegesre pirítom, majd rádobom  a felkarikázott hagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, ráborítom a babot. össze forralom ízlés szerint sózom, és őrölt csilipaprikát szórok rá.

Friss, meleg kenyérrel az igazi. Recept főétel egytálétel hagymás bab

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Drámai elefántmentés

Napi videó:   Jó autó, jó sofőr

Napi fotó:  Kicsit durva lépcső

Recept főétel egytálétel hagymás bab

Tovább


Birsalma lekvár és ivólé

A hétvégén még jött egy nagy vödör birsalma anyám kertjéből. Isteni lekvár és ivólé lett belőle.

A gyümölcsöt folyó vízben megmostam, a konyhában rendszeresített körömkefével átdörzsölve. Hámoztam, kicsumáztam, daraboltam, (az egészséges héját, magháza körüli kövecses részt külön tálban gyűjtöttem). Lemértem a tisztított gyümölcsöt, majd annyi vízben, hogy éppen ellepje, puhára főztem. Leszűrtem a levét a félretett héjára. A gyümölcsöt lekvárfőző rézüstömben botmixerrel pépesítettem és főztem tovább a cukor nélkül addig, amíg a világos színből sötétebb nem lett. A végén minden kg gyümölcshöz: 30 dkg cukrot, egy vaníliás cukrot és fél citrom levét adtam hozzá. Folytonos kevergetés közben, jó félórát még főztem. Üvegekbe került és ugyanúgy kezeltem, mint a többi lekvárt: tető rá, fejtetőre vele, majd szárazdunszt.

A lekvár még világos

Már besötétedett

És a héjából?

A birsalma héját sem dobom ki, annyi vízzel amennyi ellepi, jól összefőzöm, majd botmixerrel pépesítem. Szűrőn átöntöm, sőt passzírozhatom is, ha rostosan szeretném, utána cukorral, citromlével újra felfőzöm. Isteni ivólé lesz belőle. Üvegekbe öntöm forrón és ezt is száraz dunsztba teszem.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ilyet kérek karácsonyra: egyszemélyes mini helikopter

Napi videó:   Higgadtság

Napi fotó:  Így is lehet kocsit törni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.